"Waarom nog schrijven als tekenen zoveel duidelijker en leuker is??"

De Drechtsteden

Basistraining visueel communiceren
Lees Meer

Het servicecentrum Drechtsteden benaderde ons voor een vijftal Basistrainingen Visueel communiceren. Medewerkers van de verschillende gemeenten kregen het aanbod om onze training te volgen. Er namen 75 medewerkers deel. De hoofdvraag die speelde was: hoe versterken en versimpelen wij onze (interne) communicatie? Zij communiceren, net als de meesten onder ons, vaak nog automatisch vanuit tekst en merken dan dat de boodschap niet of minder goed aankomt. Kan dat ook anders? Nog slimmer? Zeker!

Het bespreken van de eerste resultaten!

"De grootste kracht? Dat iedereen het kan. En doet!"

Tijdens interactieve trainingsdagen namen we de deelnemers mee in het proces van visueel denken en werken. Waar moet je rekening mee houden? Wat kom je zoal tegen? En waar en hoe zet je het in de praktijk in? We leerden de deelnemers hoe je tot de kern van de inhoud komt. We sprongen samen in het diepe en leerden hen strategieën om de inhoud zo helder mogelijk te vertalen naar beeld. We leerden figuren, pijlen, kader en iconen tekenen en tekenden onze eigen concepten uit. Daarnaast boden we allerlei handvatten om te zorgen dat het visuele resultaat er aantrekkelijk uit kwam te zien!

De deelnemers beoordeelden ons gemiddeld met een 9,1!

Het resultaat is een aantal geïnspireerde groepen medewerkers uit verschillende gemeentes die stond te trappelen om het geleerde in de praktijk te brengen! We kregen terug dat deze training je ontzettend goed helpt om je eigen gedachten te ordenen maar dat het eveneens werkt om je eigen stukken en presentaties te verhelderen en goed over te brengen.

Een greep uit de reacties: “Verrassend simpel en tegelijkertijd zo krachtig!” “Nu kan ik ons werkproces eindelijk eens fatsoenlijk uitleggen.” “Positieve, energieke trainer. Kan niet wachten om aan de slag te gaan!” “Deskundig.”